zaterdag 12 april 2014

I love bananas! Bananenbrood

Ik ben weer terug. Zo lang geen post hierop gezet. Sorry!
Mijn voornemen om twee keer per week te posten is gefaald.
Had het heel erg druk op mijn stage vandaar.

Enfin - Bananenbrood, ik ben hier dol op. Maar vaak mislukken de recepten die ik probeer. Of de temperatuur is te laag of het brood is te nat / droog. Noem maar op. Wat deed ik dan steeds fout?
Misschien lag het aan de rijping van de bananen. Dit keer heb ik de bananen echt bruin / zwart laten worden, voordat ik ze voor de bananenbrood gebruikte.


Stap 1. Verwarm je over voor op 190°. Wanneer je de bananenbrood in de oven doet verlaag dit naar 180°! 


Stap 2. Je heb 4 overrijpe bananen nodig. Deze prak je dan met een vork of met een staafmixer. 
Ik vind het lekker om het een beetje chunky te laten. 


Stap 3. Voeg 155 ml of 2/3 cup gesmolten kokosolie  (of een andere olie), 120 gram suiker of 1/2 cup bruine kristalsuiker en 1 theelepel vanilla extract toe.  


Stap 4. Je zeeft 1.5 cup bloem (190 gram) volkoren tarwe of speltbloem, 1/2 theelepel baking soda en 1.5 tl bakpoeder en vouw dit in de bananenmix. 
Roer eerst 1/3 van de bloem in de bananenmix en vouw dan de rest erin. 


Eventueel: Als je dit gedaan hebt, kun je noten of zaden toevoegen. Plaats de mix dan 
in een bakvorm dat je hebt ingevet. 


Stap 5. Bak de banenbrood op 180° voor 30-40 minuten. Als je een mes in het midden
van de brood doet, moet hij er schoon uitkomen. Is dit niet het geval, laat het voor ±10 doorkoken. 
Herhaal dit, totdat je bananenbrood klaar is. 



Stap 6. Haal het brood na ± 10 minuten uit het bakvorm. Snij in stukjes en serveer!
Het bananenbrood is het lekkerst warm. Als het brood is afgekoeld krijgt het een hele 
andere smaak / textuur. 


Tip: Wil je het bananenbrood bewaren? Snij dan het stuk af dat je nu op wilt eten 
en bewaar de rest in vershoudfolie in de koelkast!

Voor gebruik even in de oven warm laten worden!

Hou jij ook van bananen? Waar gebruik jij overrijpe bananen voor?
Laat een comment achter!

Bedankt voor je aandacht en tot de volgende keer ^.^

0 reacties :

Een reactie plaatsen

Leave a comment, message, greeting...I will read it!