woensdag 10 april 2013

DIY Hotsaus II: Betere recept

Ik ben mijn oudere recepten aan het verbeteren: practice makes perfect tog?
Hotsaus recept I

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van Madame Jeanette pepers, hele hete pepers!
Maak dit recept dus met de ramen wijd open, want gister had ik steeds een niesbui als ik de keuken inliep....vreselijk :D

Recept

Zoveel chiles als je wilt! (Ik heb gebruik gemaakt van ± 500 gram)
3 grote pruimtomaten
1 ui
4 tenen knoflook
sap van 1 citroen

3 el suiker
2 tl zout
snufje peper

1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijn
1 theelepel mosterdpoeder (of 1 eetlepel mosterd)

1 tl liquid smoke

240 ml / 1 cup azijn (ik heb een blend van witte azijn / appelazijn / rode wijnazijn gebruikt)


1. Snij de chiles in tweeën. Zorg ervoor dat je of handschoenen aan hebt of de pitjes NIET aanraakt. Snij ook alvast de tomaten, ui, en knoflook in stukjes. 

2. Zet een pan op het vuur met een beetje olie, en zweet de uien. Voeg dan de knoflook toe en laat deze kort meebakken. Voeg de tomaten en chiles toe en laat deze koken totdat de tomaten zachter worden en hun structuur verliezen. 

3. Voeg de suiker, zout, peper en rest van de kuiden toe. Laat deze even meekoken. Zorg ervoor dat de kruiden die de pan aanraken niet verbranden.  

4. Voeg de azijn en toe en laat alles even doorkoken (± 5 minuten), totdat je ziet dat de azijn de kleur van alles overneemt. PAS OP! Nu kan je overweldigd raken door de pittige geur, dus hou je niet boven de pan. 

5. Voeg als laatst de citroensap & liquid smoke toe. Laat de mixture even koelen voordat je het in de blender doet. 

6. Zet de mixture ongeveer een minute in de blender, totdat je een puree krijgt zonder stukjes erin. Zet hem in een fles en voilá. Laat hem eerst helemaal afkoelen voordat je hem in de kast of koelkast zet. 



Wat is jouw favoriete hotsaus?
Laat mij het weten in de comments. 

Eat. Enjoy
Fey ^.^

0 reacties :

Een reactie plaatsen

Leave a comment, message, greeting...I will read it!