maandag 8 juli 2013

Kimchi Pannekoek

Met kimchi kun je veel lekkere dingen doen (klik hier voor meer over kimchi).
Eén van die dingen is de kimchijeon oftewel kimchi pannekoek.
Het recept hiervoor heb ik gekregen van Maangchi's website, een Koreaanse Youtuber en kok (link hier).
Zij heeft twee recepten op haar website staan waarvan 1 geschikt is voor vegans.

Wat heb je nodig?
± 160 gram kimchi (liefst zelfgemaakt, daar er geen dierlijke producten in zullen zitten)
2 eetlepels zoete uien, gehakt
halve theelepel zout
1 theelepel suiker
80 - 100 gram bloem
60 ml water
optioneel: bosuien, gesneden

Maanchi gebruik ook 3 eetlepels kimchi juice, maar al de kimchi juice zit in de kimchi zelf, dus die heb ik maar overgeslagen!

Stap 1. Snij de kimchi in kleine stukjes als je een knapperig pannekoek wilt hebben. Heb je hem liever wat fluffy,  dat kun je hem in iets grotere stukjes snijden.

Stap 2. Voeg de ui, zout, suiker, bloem en water toe en mix het. Het deeg lijkt op een compacte en plakkerige versie van normale pannekoekenbeslag (tenminste bij mij wel :D)

Stap 3. Laat je koekenpan heet worden met een beetje olie erin. Voeg het beslag en druk hem plat. Laat hem ongeveer 1 á 2 minuten koken en schudt de pan (zodat hij niet vast plakt) voordat je hem omkeert. In mijn ervaring is het handiger om de pannekoek te flippen in plaats van om te keren met een spatula.

Stap 4.  Druk de pannekoek weer plat en laat hem doorkoken, ongeveer 1 a 2 minuten. Flip hem dan een laatste keer en kook hem voor 30 seconden. Voeg wat bosuien toe en serveer!

Een makkelijk recept dat de hele dag door gegeten kan worden:
 * Eet het bij het ontbijt met een lekker kop thee
 * Eet het bij een salade voor lunch
 * Snij het in stukjes en serveer het als bijgerecht bij het avondeten!

Wat zijn jouw lievelingsrecepten uit de Koreaanse keuken? Laat een comment achter. 

Eat & Enjoy!
Tot de volgende keer ^.^



0 reacties :

Een reactie plaatsen

Leave a comment, message, greeting...I will read it!