zondag 16 maart 2014

Experimenteer met waterkefir...beste bewaarmethoden?

Zie eerdere post over experimenten met kefir hier: Waterkefir maken en Waterkefir op 2 manieren.


Maar wat moet je doen als je teveel waterkefir hebt? Hoe kun je dit het beste bewaren?


  • Waterkefir in suikerwater op kamertemperatuur - goede methode! Tenminste 1 keer per week de water vervangen. 
  • Waterkefir in suikerwater in de koelkast - ook goede methode! Tenminste 1 keer per week de water vervangen.
  • Waterkefir in de vriezer - slechte methode! Ik wou de kefir voor 3 dagen invriezen, maar ik was het voor een paar weekjes vergeten. Ik heb de kefir op de normale methode gemaakt. De kefir lijkt te groeien, maar qua gewicht veranderd de kefir niet.

    Vergeleken met de normale waterkefir korrels is deze waterkefir niet zo bruisend en heeft een totaal andere geur. Dus ik denk dat je de kefir beter niet in de vriezer kunt bewaren.
  • Waterkefir drogen - weet nog niet! Ik denk echter niet dat deze methode zal werken. 
Hopelijk zijn dit goede tips voor hoe je het beste je kefir kunt bewaren.

Hoe ga jij met jouw kefir om?
Laat een bericht achter!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer ^.^  

3 opmerkingen :

  1. Leuk, hoor! Ik neem me altijd voor hier iets mee te gaan doen, maar het komt er nooit van. Ben zo benieuwd naar de smaak!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, de smaak is moeilijk te omschrijven, omdat het bij iedereen anders is. Ik denk dat de smaak die er in de buurt komt is sprite met een beetje wiskey erin, of een lichtbruisende witte wijn of zo. Hmmm hahahah misschien weet iemand het beter te omschrijven.

      Verwijderen
    2. Ooh en trouwens, volgens mij wordt de drank ervan (waterkefir) nu in de Ekoplaza of andere natuurwinkels verkocht.

      Verwijderen

Leave a comment, message, greeting...I will read it!
(P.s. jammer genoeg lukt het mij niet om een reply achter te laten. Ik probeer dit te fixen! Ik lees en waardeer jullie comments wel ^^)