dinsdag 9 december 2014

(100 ^.^) Seitan ga daisuki! Seitan Roast

Zo! 100 blogposts op Veg Eats...
Wat ben ik blij dat ik het zo lang heb volgehouden!
En dat er al zo veel tijd is voorbij gegaan.

Eén van de eerste artikelen die ik op deze blog schreef ging over Seitan (lees hier), dus het leek me goed om weer een recept te schrijven.



Seitan Roast

240 gram glutenmeel
80 gram kikkererwtenmeel
40 gram edelgistvlokken

1.5 theelepel uienpoeder
.50 theelepel knoflookpoeder
.50 theelepel gedroogde tijm
.25 theelepel gedroogdge oregano
.50 theelepel gerookte paprika (scherp of zoet)
.50 theelepel zout
.25 theelepel pepper

2 eetlepels tamari (soy sauce)
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel vegan worchestire sauce
.50 theelepel liquid smoke (optioneel)

1 eetlepel druivenpitolie (andere olie mag ook)
160 ml water 

Kook met groenten voor een volledige maaltijd: 
ui, wortels, pastinaak, zoete aardappelen, knoflook, 
1 theelepel gedroogde tijm, 
175 ml bouillon, 40 ml witte wijn of 2 eetlepels balsamico azijn, 1 eetlepel soy sauce



1. Doe alle ingrediënten in een grote kom, met uitzondering van de groenten. Het deeg moet niet te droog zijn en moet goed te kneden zijn. Vorm het deeg zoals je dat wilt. Optioneel: zet een pan op het vuur en bak alle kanten van de roast aan. Dit maakt het deeg knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.



2. In de slowcooker: snij alle groenten en voeg de bouillon en wijn toe op de bodem. Zet een stukje bakpapier ter grootte van de roast op de groenten en plaatst de seitan erop. Kook de seitan voor 6 - 8 uurtjes op laag. De groenten moeten nu klaar zijn. Snij de seitan in dunne plakjes en serveer.


3. In de pan: doe de ingrediënten + extra bouillon in de pan. Doe de seitan in een stoommandje bovenop de groenten en stoom de seitan klaar in ongeveer 1 tot 2 uurtje(s). Keer de seitan halverwege om. Blijf bouillon bijgieten als je ziet dat er geen vloeistof overblijft.

4. In de oven: (ongetest) doe de ingrediënten in een bakpan en doe de seitan op een stuk bakpaier op de groenten. Zet wat foil over de bakplaat heen zodat de stroom van de bouillon de seitan kan koken.
Doe de seitan in de oven op 175°c voor 60 - 90 minuten. Keer halverwege om. 

Serveer en geniet ervan!

Wat is jouw favoriete Seitan recept? 
Laat een bericht achter!

Volgende keer, meer van Seitan ga daisuki!

Remember, eat your veg!




0 reacties :

Een reactie plaatsen

Leave a comment, message, greeting...I will read it!