woensdag 19 februari 2014

DIY Chai Thee + Komkommers in zuur

Nu meer dan 5000 views! Heel erg bedankt ^.^

DIY Chai Thee Extract

Iets waar ik heel dol op ben ik Chai Thee. Als ik het ergens op het menu zie (natuurlijk met amandelmelk
of rijstmelk gemaakt) dan bestel ik het. Meestal wordt ik dan wel teleurgesteld: de Chai is te waterig of
is niet kruidig genoeg. Soms moet je zelf het probleem oplossen.  

Gelukkig zijn er veel recepten online te vinden. Dit is een recept waarmee is zelf heel blij mee ben.

Stap 1. Gember (±7 cm)
In dunne plakjes gesneden. 


Stap 2. Kruiden (gebruik net zoveel als je wilt)
1 - 2 eetlepel Kardemom 
1 theelepel Kruidnagels
1/2 theelepel Allspice 
1 theelepel Koriander
1 theelepel zwart Peper
geraspte Nootmuskaat
4 Kaneelstokjes
Sinaasappelschil 


Stap 3. Voeg 500 - 750 ml water en 3 eetlepels suiker toe. 


Stap 4. Breng het aan de kook. Laat dit mengsel 
nog 15 min koken op een laag pitje totdat 
ongeveer 1/3 - 1/2 is verdampd. 

Stap 5. Doe het vuur uit. Voeg 4 eetlepels losse theeblaadjes toe. 
Ik heb gebruik gemaakt van Assam thee. Java thee is ook lekker.
Je kunt je favoriete thee kiezen - maar gebruik zwarte thee. 

Stap 6. Laat het mengsel voor 10 minuten staan en doe het mengsel 
door een zeef. Je kunt het mengsel voor ongeveer een week bewaren. 

Chai Thee maken: Voeg 1 part Chai extract en 1 part melk in een pan om 
het mengsel warm te maken. Voor de beste Chai thee kun je vanille rijstmelk gebruiken
of kokosmelk. Ook lekker met amandelmelk. 


DIY Komkommers in Zuur

Stap 1. Voeg 1 cup azijn (250 ml) en 1 cup water toe in een glazen pot. 

Stap 2. 1/2 theelepel Allspice, 1 theelepel zwarte Peper
+
1 eetlepel bruine suiker & 1 theelepel zout
+
1 laurierblad 



Stap 3. Voeg Komkommer (in plakjes) toe. Laat een paar daagjes staan en enjoy! 


QOTD: Wat is jouw favoriete DIY project?
Laat een comment achter. 
Bedankt en tot de volgende keer.  

0 reacties :

Een reactie plaatsen

Leave a comment, message, greeting...I will read it!