maandag 25 februari 2013

Curacaose Pastechi...Vegan & Volkoren!

Hier is hij dan eindelijk: het recept van de pastei. Ik had hem eigenlijk veel eerder moeten oploaden, maar ik heb het zo druk deze dagen :)

Voor dit recept heb je al klaargemaakte Seitan nodig. Heb je dit niet? 
Je vindt het recept hier: Seitan.

Als je een goede blender of foodprocesser hebt, kun je stukjes seitan vermalen tot 'gehakt'. 
Heel handig! In dit recept kun je trouwens ook je eigen favoriete groenten gebruiken.


Recept Curacaose Pastechi - Vegan & Volkoren!


DEEG
500 gram volkoren bloem
4 eetlepels (koud) vegan boter + 2 eetlepels kokosboter
OF
6 eetlepels vegan boter
OF 
6 eetlepels kokosboter
1 lijnzaad ei (1 eetlepel gemalen lijnzaad + 3 eetlepels warm water)

1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout

Water

Instructies

1. Neem helft van de bloem, en meng de bakpoeder, suiker en zout.
2. In dit mengel snij je de vegan boter / kokosboter in kleine stukjes en gebruik je je vingers om het de boter in de bloem te verkruimelen (kan ook in de foodprocessor). 
3. Voeg de lijnzaad ei toe en de rest van het bloem.
4. Voeg water in kleine beetjes toe, totdat je een samenhangend deeg krijgt dat niet uit elkaar valt en niet aan je handen blijft plakken.
5. Laat deeg ± 30 minuten rusten -> begin nu aan de vulling  



VULLING
1 middelgrote gele / witte ui
2 tenen knoflook met het hartje verwijderd
Halve puntpaprika, in stukjes gesneden
Handjevol kastanjechampignons
4 eetlepels bevroren mais
4 eetlepels bevroren doperwten


150-250 ml Kookvocht Seitan

2 eetlepels sojasaus of 1-2 theelepels zout
peper
snufje nootmuskaat
1 theelepel zoete paprika
1/2 theelepel komijn

paar druppels hotsauce
2 theelepels vegan worchestire saus
4 eetlepels tomatenpuree

Instructies
1. Snij de ui in kleine stukjes en voeg toe aan een grote koekenpan met wat heet water of olie. Voeg, als de uien zacht zijn geworden de knoflook en de paprika toe. 
2. Snij ondertussen de champignons in kleine stukjes / plakjes en voeg deze toe. Laat de kastanjes een paar minuten meekoken. 
4. Voeg de mais en de doperwten toe, en laat deze 2 minuten meekoken.
5. Voeg de kruiden toe, en de hotsauce, worchestire saus en tomatenpuree. Laat dit even 2 minuten meekoken voordat je de kookvocht toevoegd. Voeg de kookvocht in kleine beetjes toe (je wilt niet teveel doen). Je moet de tomatenpuree oplossen in het vocht en er genoeg bij zetten dat het mengel even in de vocht kan doorkoken.

6. Laat het mengsel nog een paar minuten doorkoken voordat je het vuur uitdoet. Laat het mengel eventjes koelen. 

7. Rol het deeg plat en haal er rondjes uit (mag zelf bepalen hoe groot en dik dit is, ik hou zelf van een hand grootte en ietswat dunne deeg).
8. Zet 1 - 2 eetlepels vulling in het deeg - niet teveel doen, want als je het dichtvouwt past het niet!



9. Vouw de pastei dicht. Je kunt dit doen met bovenstaande hulpmiddel, of op de traditionele manier:

Vouw de pastei dicht en druk de lucht er zachtjes uit

Neem de rand en maak kleine vouwtjes:
duw de rand naar de bolle kant van de pastei. Begin eerst door je vinger onder de rand te plaatsen, het op te tillen en een 'golfje' te maken. 
Druk het golfje stevig in het deeg (anders raakt ie weer los)

10. Als je klaar bent kun je de pasteitjes OF frituren in een friteuse (175-185°C) OF bakken in een laagje olie in de pan. Ik moet kijken of deze pasteitjes goed bakken in de oven..maar dat laat ik dus later weten. 


Eet smakelijk en veel plezier in de keuken!! ^.^
Fey





0 reacties :

Een reactie plaatsen

Leave a comment, message, greeting...I will read it!