vrijdag 6 juni 2014

Koreaanse Pompoen Porridge

Soms heb je helemaal geen zin om te koken. Dan heb je iets nodig wat gemakkelijk is en ook goed smaakt.
Heb je pompoenen in huis? Dan is dit een lekker recept voor lunch of zelfs voor avondeten!



In Korea zijn ze dol op porridge of 'pap'. Pap in Korea is niet zoals de pap die we hier in Nederland kennen. Pap wordt daar gemaakt met pompoenen, bonen, rijst met groenten en zelfs met vlees. De pap wordt meestal als maaltijd gegeten. De dikte van de pap lijkt op dat van een dikke soep.

Ingrediënten

2 pompoenen (750 - 1 kilo)
1/4 cup rijstebloem(40-60gr) + 1/2 cup (80 - 120 gr)
3 - 4 eetlepels suiker
handjevol walnoten / pijnboompitten
zout

Stap 1. Verwijder de zaden uit je pompoenen. 
Verwarm de oven alvast voor op 200°



Stap 2. Snij de pompoen in stukjes en doe de pompoen in de oven (200°).
Na 40 minuten is de pompoen klaar of totdat de pompoen zacht genoeg is om met een vork te prikken.  


Stap 3. Puree de pompoen (haal de vel ervan af) in een blender. 


Stap 4. Maak rijstdumplings - mix 1/2 cup rijstebloem met wat zout
en 80 - 120 ml warm water totdat je een deeg krijgt. Rol het deeg in kleine balletjes. 


Stap 5. Doe de pompoenpuree met wat bouillon in een (keramiek) pan.
Voeg 1/4 cup (40-60 gr) rijstebloem toe. Breng aan de kook. 


Stap 6. Voeg de dumplings toe en kook ze voor ± 5 minuten of totdat ze naar boven drijven. 

Stap 7. Serveer met de dumplings + sprenkel wat walnoten of pijnboompitten over de pap. 


Enjoy. Eat! 

Wat is jouw favoriete pap? Laat een bericht achter. 



3 opmerkingen :

  1. Hmmm dit klinkt interessant! Ik maak eigenlijk altijd zoete pap.. of zoiets als deze pumpkin pastie vulling: http://deplantaardigekeuken.blogspot.nl/2013/12/pompoen-pasteitjes.html
    jammer dat het pompoenseizoen nu wel op z'n retour is, misschien maak ik dit in het najaar wel eens! Dank voor de inspiratie :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Alynda,

      Dat is wel zo! Maar in dit recept kun je ook pompoen vervangen met adzuki / aduki bonen pasta. Daar zet ik ook binnenkort het recept op de blog. Je kookt dan aduki bonen in suiker water, en puree ze tot een dikke pasta. Dit gebruik je dan als basis voor je 'pap'.

      ^.^

      Verwijderen
    2. Ik zie trouwens dat je ook Psychologie studeert ^.^

      Verwijderen

Leave a comment, message, greeting...I will read it!
(P.s. jammer genoeg lukt het mij niet om een reply achter te laten. Ik probeer dit te fixen! Ik lees en waardeer jullie comments wel ^^)