maandag 29 oktober 2012

Zuivelvrije kaas!

Ik hou van kaas. Ik ben er echt dol op, maar het is 1 van de dingen die ik niet meer kan eten. 
Dat vond ik wel jammer, maar er zijn ook wel ander opties voor vegan: zuivelvrije kaas!
Waar kan je dat krijgen? Nou, dat maak je toch gewoon zelf?

Recept

160 gram Tahini of 240 gram Sesamzaad poeder
20 gram rijstazijn
20 gram olijfolie
1/2 eetlepel oregano
1/2 eetlepel tijm
zout en peper. 
1 - 2 grote eetlepels edelgistvlokken

Nodig:
Een pot om kaas in te bewaren

1. Zet de olie en azijn in de pot en mix ze door elkaar. 
2. Voeg de kruiden, zout en peper toe.
3. Voeg de tahini en edelgistvlokken toe.
4. Sluit de pot en shake het hard door elkaar voor ± 2 minuten. 

En voila, vegan kaas. Lekker op brood of pizzas (niet te lang in oven laten met de kaas erop). 

4 opmerkingen :

  1. Dit ga ik zaterdagavond maken! Lijkt me heeerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel succes ermee! Laat me weten wat je ervan vindt! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Fey, klinkt supermakkelijk jouw recept. ben benieuwd! wil het ook graag maken. Ben benieuwd waar je de sesamzaadpoeder vandaan haalt. of zou het ook werken met sesamzaadjes een tijdje in de blender? Groetjes Muriel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, sesamzaad poeder krijg ik gewoon door wat sesamzaadjes in de koffiemolen / kruidenmolen te doen. Het zou wellicht ook werken als je het in een sterke blender of foodprocessor doet! ;D

      Verwijderen

Leave a comment, message, greeting...I will read it!
(P.s. jammer genoeg lukt het mij niet om een reply achter te laten. Ik probeer dit te fixen! Ik lees en waardeer jullie comments wel ^^)