vrijdag 20 september 2013

Lunch Eten: wat voor lunch vandaag?

De vakantieperiode is al een tijdje voorbij en het collegejaar is gaande. En de dagen dat ik naar de uni moet vraag ik me altijd af: hmmm wat ga ik meenemen voor lunch? Het is natuurlijk niet gezond om iedere dag een boterham mee te nemen en variatie is altijd het beste.

Enkele suggesties:

 • Sushi: sushi kan gezond zijn als je de juiste ingredienten gebruikt. Gebruik dus geen mayo (Vegan), maar gebruik liever wat tahini of pindasaus of een andere sauce wat je lekker vindt. Gebruik ook bijvoorbeeld bruine rijst (ronde korrels) om een gezondere variant van sushi te maken, of laat de rijst eruit en gebruik geweekte zonnebloempitjes!

  Eet de rijst variant 1 keer per week, de zonnebloem variant kun je meerdere keren eten.
 • Pasteitjes: je kunt van alles in pasteitjes zetten bijvoorbeeld groenten, fruit, bonen, tofu etc. Het is een perfecte pakketje. Net al met sushi is het verstandig om dit niet te veel keer in de week te eten, al is de pastei gebakken in de oven.

 • Pizza: als je leftover pizza hebt, is dit een lekkere lunchitem! Voeg wat verse avocado and wat rucola en/of noten toe om het lekker vers te maken. 

Dit waren enkele suggesties. Er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden en komen er wel meer posts over. Wat is jouw favoriete lunchbox item? Laat een comment achter. 

Veel plezier in de keuken en tot de volgende keer! ^.^

2 opmerkingen :

 1. Wat een leuke blog is dit! Ik dacht dat ik alle Nederlandstalige vegan blogs wel zo'n beetje kende, maar blijkbaar niet. :-) Ik heb je toegevoegd aan mijn Bloglovin feed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooohhh dank je wel! ^.^
   Helaas post ik niet zo veel als ik zou willen, maar dank je wel hiervoor!

   Verwijderen

Leave a comment, message, greeting...I will read it!
(P.s. jammer genoeg lukt het mij niet om een reply achter te laten. Ik probeer dit te fixen! Ik lees en waardeer jullie comments wel ^^)