donderdag 5 februari 2015

Een kijkje in Wholefoods

Wholefoods is de populairste supermarkt bij mensen die gezond willen eten. Als je Amerikaanse blogs leest of vlogs kijkt, refereren de meesten wel eens naar Wholefoods. Ik was toen ook erg benieuwd toen ik de mogelijkheid had om eentje te bezoeken. Wholefoods, wat voor interessante Vegan producten kon ik daar vinden?


Ik moet wel zeggen dat ik niet veel tijd had om de Wholefoods te bezichtigen. Wel heb ik een paar goodies kunnen kopen. All-in-all, begrijp ik waarom Wholefoods zo populair is geworden. Ze hebben een groot assortiment aan verschillende biologische producten en ze werken ook samen met verschillende lokale boeren om hun producten aan te bieden.

Ik vond het alleen jammer dat er niet zoveel nieuwe Vegan producten te vinden waren. De meeste vegan producten bevatten soja en daar kon ik dus niks van hebben. Ik had er eigenlijk veel meer van verwacht. Nogmaals, ik had niet veel tijd om uitgebreid te zoeken.

Ik heb van mijn aankopen ook niet echt een foto gemaakt, maar ik had een pakje peanut butter granola bars gekocht (die toch erg droog was), wat moeilijk verkrijgbare vitaminen en wat cupcakes. De cupcakes waren niet vegan (red velvet & carrot cake), maar ze hadden wel verschillende vegan cupcakes.

De wholefoods was trouwens opgesplitst in het supermarkt gedeelte, maar ook in een gedeelte waar allemaal buffet tafels stonden. Je kon eigenlijk dus je hele maaltijd halen bij Wholefoods. Buiten hadden ze op de patio ook tafels en stoelen neergezet, zodat je rustig kon eten. Je kon het eten ook meenemen als je dat wou.

Waar ik eigenlijk het meest over verbaasd was, was dat Curacao ook een assortiment had voor mensen die Vegan waren of alleen Raw foods aten. Ik had dat helemaal niet verwacht. De meeste producten (waar ik waarschijnlijk recepten / reviews over ga schrijven) die in mijn koffer belandden had ik ook op het eiland gekocht.


In één supermarket was er een hele rek gewijd aan raw snacks en koekjes. 


Ook kon je er liquid aminos vinden. 


Daarnaast had je ook een assortiment van boerenkool chips. Helaas heb ik deze producten niet kunnen proeven, daar ik ze pas tegenkwam op de laatste dagen van mijn vakantie. Ik denk, vooral omdat de bewoners veel last hebben van diabetes en bijv. knokkelkoorts, 
dat ze nu bewuster nadenken over wat ze allemaal eten. Moet wel eerlijk zeggen dat ik een beetje jaloers ben op wat mijn ouders daar allemaal eten. Mango's en tamarindes groeien aan de bomen van de buren, ze krijgen regelmatig verschillende vruchten van vrienden en mijn moeder heeft nu een verscheidenheid aan groenten- en vruchtenbomen / planten in haar tuin. Zucht...als dat hier maar kon :D

Dus, dit was meer een blog/blog, maar de volgende keer zal ik zeker weer een recept posten.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer.
Ben jij wel eens naar de Wholefoods geweest? Of, wat zijn jouw favoriete vegan producten?
Laat een bericht achter.

Remember, eat your veg!
 

0 reacties :

Een reactie posten

Leave a comment, message, greeting...I will read it!
(P.s. jammer genoeg lukt het mij niet om een reply achter te laten. Ik probeer dit te fixen! Ik lees en waardeer jullie comments wel ^^)