vrijdag 13 februari 2015

Physalis - de Lampionvrucht

Eén van mijn favoriete vruchten is de Physalis. Als ik ze kan vinden en ze zien er vers uit, dan koop ik zeker een bakje. Maar wat zijn physalis vruchten?

Physalis, oftewel de Lampionvrucht, ziet eruit als een gouden bes omringt door een cocon van bladeren. De psychalis vrucht is rijk aan calcium, vitamine A, B & C en ijzer. De vrucht bevat ook veel antioxidanten.


In China & Zuid Amerika wordt de vrucht vaak gebruikt bij allerlei aandoeningen, zoals malaria, astma, reuma, griep en keelpijn. Physalis lijkt ook te helpen bij diabetes, longproblemen en kanker. 


De vruchten hebben een mooie oranje kleur en lijken op cherrytomaten. Ze zijn zoet en een beetje zuur. De beste methode is om de blaadjes onder de vrucht te vouwen en dan op te eten. Het vruchtvlees is namelijk plakkerig en kan aan je vingers gaan kleven. 


Ken jij de physalis? En wat vind jij ervan?
Laat een berichtje achter. 

Tot de volgende keer...
Remember, eat your veg!

4 opmerkingen :

 1. Ik ben physalis nog maar een paar keer tegen gekomen dus ik vind ze best bijzonder (en zo mooi!). Ik vind ze ook wel lekker, maar ik ken nog niet zoveel recepten om ze in te doen. Verwerk jij ze weleens in een gerecht of eet je ze gewoon los?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bonnie!
   Ik vind jouw blog trouwens leuk ;)
   Nee, ik eet ze gewoon los. Maar je kunt volgens mij ook verwerken in een jam of als puree. Ik weet niet of ze geschikt zijn om langer te koken....moet het maar eens proberen :D

   Verwijderen
  2. Ah dankjewel, ik de jouwe ook! :D
   Ik heb er wel een keer een klein cakeje mee gemaakt maar verder heb ik ze alleen los en in salades enzo op. Als ik ze weer tegenkom ga ik ook verder experimenteren. :)

   Verwijderen
  3. Ooh cakejes! Hmmm dat geeft mij ideëen. Bedankt voor je berichtjes! ^.^

   Verwijderen

Leave a comment, message, greeting...I will read it!
(P.s. jammer genoeg lukt het mij niet om een reply achter te laten. Ik probeer dit te fixen! Ik lees en waardeer jullie comments wel ^^)