woensdag 13 maart 2013

Review: Fresh from the Vegan Slowcooker en Super Granola!

Ik heb Fresh from the Vegan slow Cooker: 200 Ultra-Convenient, Super-Tasty, Completely Animal-free recipes van Robin Robertson al een tijdje, en ik gebruik er vaak recepten uit, vooral omdat ik een slowcooker heb. Dit is een lekker en gezond alternatief op junkfood en het overslaan van maaltijden omdat je gewoon geen tijd heb. 

Bij elk recept staat er aangegeven of het soja-vrij, glutenvrij e.d. is, dus dat is handig, en het is natuurlijk 100% vegan. Er zijn verschillende slowcookers (4 - 6 liter), en bij het recept staat vaak ook aangegeven hoe je het recept moet aanpakken als je een kleine of grotere slowcooker hebt, wat handig is. 

Een aantal recepten waar ik een foto van heb kunnen maken:

De Carrot Cake met Pineapple, hoewel ik wel bepaalde dingen had aangepast, is deze wortel-ananas combi geweldig! Ik had zelf de walnoten bij gezet, omdat een wortel taart nou eenmaal walnoten nodig heeft ^.^

Ik had het beslag in kleine pannetjes verdeeld en in de slowcooker gezet. De rest van het beslag had ik gewoon in mini cupcake vormpjes gedaan en in de oven gedaan, om het verschil te kunnen zien. 
De cupcakes waren trouwens ook geweldig! Maar ik vond de cakejes van de slowcooker tog wel lekkerder - ze hadden een gestoomde cake structuur, en hij was lekker vochtig, maar helemaal doorkookt. Ik ga zeker meer gestoomde cakejes maken :D

Tweede recept is de Spicy Sloppy Joes, waar ik ook gek op ben. De structuur lijkt net op vlees (als je alle ingredienten een beetje in de Vitamix/foodprocessor/blender in mootjes hakt). Het was een lekkere vlezig structuur en ik heb ervan genoten. Nogmaald, ik heb er veel meer kruiden in gegooid dan staat aangegeven :)Dan, 1 van mijn favo recepten is de Granola, die ik inmiddels al mijn eigen draai heb gegeven, maar deze Granola is zeker een goede basis voor een eigen cruesli mix. Hij was super lekker!


Ik heb nu zelf mijn eigen draai eraan gegeven: Ik heb de suiker eruit geschrapt en verschillende stropen gebruikt voor de basis: gerstmoutsiroop, rijststroop en dadelstroop.  

Ook had ik veel meer ingrediënten toegevoegd: o.a. noten (dat heeft toch elke cruesli nodig?), gedroogde tropische vruchten, verschillende kleuren rozijnen, kokos-flakes, verschillende zaden (zowel heel als poeder) en andere gedroogde vruchten, o.a. banaan. 

De procedure is eigenlijk heel simpel: voeg je havermout-mix toe aan je stroopmix in laagjes, en meng ze door elkaar: 


beetje bij beetje doen ^.^

Uiteindelijk ziet het er zo uit: 


± 3 uurtjes in de slowcooker laten, eerst 1 uur op hoog, en 2 uurtjes op laag totdat de cruesli droog is. Laat het daarna afkoelen:In luchtdichte bak / pot bewaren:

Dit is ongeveer een maand houdbaar - maar het overleeft de week niet, dat weet ik zeker ^.^

Al in al: een superboek - je maakt kennis met bepaalde recepten van delen van de wereld waar je niet bekend mee ben, en van je favoriete keukens leer je nieuwe recepten (OMG: Ribolita is zooo goed :) ). 


Geniet ervan en veel plezier in de keuken!
Fey ^.^
2 opmerkingen :

Leave a comment, message, greeting...I will read it!
(P.s. jammer genoeg lukt het mij niet om een reply achter te laten. Ik probeer dit te fixen! Ik lees en waardeer jullie comments wel ^^)