zaterdag 19 januari 2013

Oh My Vegan! O.o

Ik zat laatst nog te kijken naar of ik een goede Vegan bakkerij of restaurant kon vinden. Ik was echt teleurgesteld in de hoeveelheid die er beschikbaar is. Waar ik ook teleurgesteld in ben is dat
de website waarop ik ben geweest of niet aantrekkelijk zijn, of heel weinig informatie bevatten.

Daarnaast ben ik heel vervelend met wat ik eet: ik kan geen producten eten die met soja zijn gemaakt en dingen die ik zelf veel beter (thuis) kan maken, heb ik absoluut geen zin in!! Ik vroeg me echt af of ik dan gedoemd ben om eeuwig thuis te eten...

In Amerika is de Vegan cultuur veel uitgebreider dan hier, zijn er restaurants met spannende menu's (niet zoals de niet-creatieve menu's hier in Nederland) en zijn de meeste reviewers het eens over het eten en de ervaring die ze hebben gehad in het restaurant.

ERG JAMMER!!!

Misschien moet ik zelf maar een webwinkel beginnen....zucht! 

Wat zijn jouw favoriete restaurants / bakkerijen? 

Enfin! De mix-up van de week. Sorry dat ik de laatste tijd geen recepten heb gepost. Ben weer druk aan de gang met school! Ben momenteel bezig met een DIY Ketchup / Mosterd, dus die zal ik wel posten.

Cinnamon Swirl Bread: Artisan brood met een zoet laagje kaneel ertussen.... Recept Uit: Vegan Sandwiches save the day!

Kikkererwt Basilicum Taart: Taart gemaakt met een rustieke taartbodem, en een vulling van kikkererwten, kikkererwtmeel, basilicum en met een topping van geroosterde pijnboompitten. Recept Uit het boek Let them Eat Vegan! 
Aardappelschotel met witte bonen en venkel: Recept uit Let them Eat Vegan!

Eet smakelijk en veel plezier in de keuken!
Fey

2 opmerkingen :

 1. Ik deel jouw teleurstelling.
  En daarnaast erger ik me ook aan het aanbod plantaardige gerechten in gewone restaurants. Hebben ze es een keertje iets vegetarisch, dan zit er altijd kaas, melk of eieren of alledrie in verwerkt. Grrr! En het is niet dat ze geen inspiratie kunnen opdoen voor smakelijke en puur plantaardige gerechten. Het internet zit er vol mee, het aanbod vega boeken wordt alsmaar groter en groter.

  Mijn favo restaurant is Spirit aan de Mariniersweg (Rotterdam). Hun aanbod varieert regelmatig en bij elk gerecht staat duidelijk aangegeven of het vegetarisch of veganistisch is.
  In de regel ben ik niet zo'n buiten de deur eter. Het schamele aanbod vega eetgelegenheden is daar mede de reden van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar heb ik ook al zo'n hekel aan! Het is net alsof we gestraft worden voor een gezonde levenswijze ^.^
   Ik bedoel, groenten, bonen en fruit zijn zulke mooie producten, wat jammer dat ze er niet creatief mee kunnen zijn.

   Verwijderen

Leave a comment, message, greeting...I will read it!
(P.s. jammer genoeg lukt het mij niet om een reply achter te laten. Ik probeer dit te fixen! Ik lees en waardeer jullie comments wel ^^)