vrijdag 21 november 2014

De Vegan Swap - Mijn ervaringen!

De Vegan Swap - je geeft je per maand op, koopt ingrediënten voor een pakketje dat je opstuurt en je krijgt een pakketje voor terug. De Vegan Swap van allaboutveganfood.com was vroeger een gratis service, maar nu betaal je er 2.99 voor. Dit zijn mijn ervaringen van de maanden juli en augustus.

Ik was vergeten om een foto te maken van de eerste vegan box die ik moest versturen. Mijn eerste vegan swap partner woonde in Polen. Dit is de doos die ik gekregen had.


Ik had in mijn profiel aangegeven dat ik allergisch was voor soja, maar mijn swap partner had dat over het hoofd gezien en had me allerlei dingen gestuurd met soja erin. Ik kon ze dus niet proeven. De meeste producten waren ook erg verwerkt, dus ik wou ze ook niet echt proeven.  

Wat ik kreeg: 2 soja puddings, crackers van mais en van tarwe, wat Poolse kaaskoekjes (ja, er zat echte melk in!), zwarte bessen jam, paprika sandwhich spread, paprika pasta sauce, 4 tussendoortjes met fruitvulling, zakje met Liga-achtige koekjes. 


De maand daarop deed ik weer mee aan de swap. Mijn swap partner woonde dit keer in Duitsland. Ik stuurde het volgende op: stukje lush zeep, durian chips, tamarinde, zoute bananenchips, linzen curry spread, stroopwafels, appel rabarber drink, een snack-mix van noten en zaden en als laatst wat zakjes rijstthee. 


Dit is de doos die ik ervoor terug kreeg. Mijn swap partner was heel aardig en we hadden meerdere malen elkaar gevraagd wat onze smaakprofiel was, of we 'aparte' dingen wouden proberen, etc.Ik had voor zoete dingen gevraagd, dus dat had ik ook gekregen, met uitzondering van een zakje rozemarijn chips en geroosterde walnoot / paprika spread. Ik kreeg ook een klein flesje appelshampoo en een paar vitamine snoepjes, een fruit puree, fruit snoepjes, knapperige chocolade snoepjes, een dragonfruit reep, een raw bite bar en een zakje thee. 


Er zaten een aantal dingen bij die ik niet kende, bijvorbeeld de fruit snoepjes en knapperige chocolade snoepjes die ik erg lekker vond. De raw bite kende ik al, en de rest ook wel in één of andere vorm. De appelshampoo rook heerlijk en de vitamine snoepjes waren ook een verassing. 

Al in al, vond ik het wel een leuke ervaring om mee te doen aan de Vegan Swap. Ik weet niet of ik er wel voor zou betalen. Je bent zowieso 15 euro kwijt aan de ingrediënten van jouw doos en tussen de 7 en 20 euro aan verzendkosten, afhankelijk van waar jouw partner woont. Je bent dus per maand tussen de 22 en 35 euro kwijt. Om ook nog eens 3 euro erbij te betalen? Hmmm, ik weet het niet. 

Ik ben nu wel op zoek naar een andere soort 'box' wat ik hier kan proberen. Hebben jullie suggesties?
Laat een bericht achter!

Remember, eat your veg!

2 opmerkingen :

 1. Ik heb ook een paar keer meegedaan met de swap. Was leuk, hoewel er ook altijd producten bij zitten waar ik niks mee kan en die nu dus nog in de kast liggen omdat ik geen eten weg wil gooien... Nu je drie euro extra moet bijbetalen doe ik niet meer mee. Als je op internationale forums zit zoals de PPK kun je soms meedoen met swaps die door de leden worden georganiseerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat had ik dus met die eerste doos. Ik moest alles gewoon weggooien. Ik vond het heel erg, maar ja, ik kan er echt niks mee. En toen mijn man de ingrediënten las zei hij dat hij het ook niet wou proberen.

   Ik vond die premium optie eigenlijk goed, omdat de oprichters dan ook zo hun geld verdienen, maar nu dat 3 euro verplicht is geworden, vind ik dat een beetje té. Misschien hadden ze beter iets in de trend van 10 euro p/j bijdrage of zo, maar nu is dat gewoon 36 euro p/j als je iedere maand meedoet.

   Hhahahah, misschien moeten wij gewoon een in Nl gebaseerde Europese Vegan Swap service maken ^.^ Of wachten totdat iemand dat doet!

   Verwijderen

Leave a comment, message, greeting...I will read it!
(P.s. jammer genoeg lukt het mij niet om een reply achter te laten. Ik probeer dit te fixen! Ik lees en waardeer jullie comments wel ^^)