woensdag 26 november 2014

Verwen jezelf - DIY Deo & Gel

DIY LavenderDEO

Jeuk en maar jeuk. Wordt je er niet gek van als je een deoderant hebt, waar je op de duur gevoelig voor raakt?

Er komen steeds meer huidvriendelijke deoderanten op de markt - deo's met baking soda,eterische olieën en olie. Hoe makkelijk is het om zo'n deo voor jezelf te maken? Heel erg makkelijk! Je kunt ook het recept aanpassen als je merkt dat je oksels er gevoelig voor worden. Wat heb je ervoor nodig?
70 gr kokosolie
1 eetlepel baking soda
10 druppels eterische olie (ik gebruik: 6 lavender, 2 ylang ylang, 2 rozemarijn)
1 theelepel vitamine E

Wat moet je doen?
Smelt de kokosolie in een pan. Plaats het in een kommetje. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng het goed. Plaats het mengsel in een bakje. 

Klaar!

DIY LijnzaadGEL

De wintermaanden zijn echt een probleem voor haar. Je haar droogt dan zo snel uit. Hoe blijf je jouw haar voeden tijdens deze koude en droge maanden?

Wat heb je ervoor nodig?
2 eetlepels lijnzaad
500 ml - 750 ml water
2 eetlepels olie (olijf, amandel, avocado, druivenpit...kies maar! Ik gebruik een mix van amandel / avocado en druivenpitolie)
1 theelepel vitamine E
10 druppels eterische olie (ik gebruik: ylang ylang, rozemarijn, tijm en tea tree)
goedkope panty's

Wat moet je doen?

1. Kook de lijnzaad in het water. Breng de zaden aan de kook en roer er eens in zoveel keer in. De gel wordt steeds dikker en dikker. Wanneer de gel dik is, maar nog een beetje waterig, haal het van het vuur af (na ongeveer 20 minuten). Het moet een beetje van je lepel aflopen in een gel-achtig draadje. 
2. Doe een panty over een trechter en giet de gel in de panty. 


3. Wacht totdat de meeste gel in de container zit. Gebruik dan wat tangen om de lijnzaadgel eruit te persen - het is heet! Herhaal dit een paar keer totdat je alle gel eruit heb gekregen. Let op: de dikste gel is het moeilijkst om eruit te persen!


4. Je kunt de overgebleven lijnzaden in een container bewaren om voor de volgende keer te gebruiken. 


5. Voeg de olie, vitamine E en eterische olie aan de gel toe en meng het goed. 6. Bewaar de gel in de koelkast voor ongeveer 2 uren voordat je de gel gebruikt. De gel blijft goed houdbaar in de koelkast voor een paar weken. 

Wat is jouw favoriete DIY product? 
Laat een bericht achter!

Remember, eat your veg! ^.^

0 reacties :

Een reactie posten

Leave a comment, message, greeting...I will read it!
(P.s. jammer genoeg lukt het mij niet om een reply achter te laten. Ik probeer dit te fixen! Ik lees en waardeer jullie comments wel ^^)